WWW.DIARREE-STOPPEN.SURFSTAD.NL
DIARREE TIPS - Home - Z / Zalm - Zenuwen - Zout - Zuigeling - Zuurkool - Zwangerschap

Diarree Stoppen

Diarree en Zalm

Het is beter om bij buikloop vette vis te vermijden. Zalm, makreel, sardines en gerookte vis eet je best niet als je diarree hebt.

Diarree en Zenuwen

Bij sommigen kunnen zenuwen door examens bijvoorbeeld leiden tot diarree. Dit wordt soms veroorzaakt door faalangst. Er kan dus een verband zijn tussen diarree en activiteiten waarin gepresteerd moet worden, zoals een examen, een wedstrijd, een toespraak of een sollicitatiegesprek.

Als u weet dat stress of zenuwen het natuurlijke ritme van uw lichaam verstoren en diarree veroorzaken, lees dan onderstaande stress tips om u te helpen zich voor te bereiden op een stressvolle gebeurtenis.

Diarree en Zout

Diarree is een natuurlijke reactie van het lichaam om schadelijke stoffen uit de darmen te verwijderen. Je raakt echter ook meer vocht en zout kwijt dan normaal. Bij ouderen is vochtverlies gevaarlijker, omdat er sneller een stoornis in de water- en zoutbalans ontstaat.

Het is belangrijk om voldoende vocht en zout te blijven innemen. De voorkeur gaat, vooral bij ouderen en kinderen, uit naar gestandaardiseerde zout-oplossingen zoals ORS® (1 zakje op te lossen in 1 liter zuiver water) of Soparyx® (1 zakje op te lossen in 200 ml zuiver water). Ook zelfgemaakte zoutoplossingen (bv. een oplossing van 1 soeplepel suiker en 1 kleine koffielepel zout in 1 liter zuiver water, met eventueel 100 ml fruitsap) kunnen dienen. Ook geschikt en lekkerder zijn bouillon, thee met suiker of eventueel frisdrank (cola), aangevuld met zoute crackers. Wissel zoete en zoute dranken af, maar let erop dat je niet teveel zoet binnen krijgt

Diarree en Zuigeling

Diarree en Zuurkool

Zuurkool is een hulpmiddel bij constipatie en vermijd je dus best bij diarree. Zuurkool bevordert de vertering en heeft een positieve invloed op de darmflora. Zuurkool bevat veel ballaststoffen, bevordert de stoelgang en heeft een antibiotische werking. Deze gefermenteerde groente verlaagt uw cholesterol en heeft een gunstige invloed op de lever.

De bladeren van zuurkool stimuleren de spijsvertering. Hiervoor kunnen zij het beste op nuchtere maag worden genomen. Bij verhitting verliest de plant veel waardevolle geneeskrachtige stoffen. Hierdoor zijn de meeste zakken zuurkool die te koop zijn niet geschikt tegen verstopping. Drie weken lang iedere dag 200 gram rauwe zuurkool helpt de stoelgang bevorderen. De zuurkool mag dan niet verwarmt zijn, maar voor de smaak wel gemengd met bijvoorbeeld sap of rauwkost. Is er een snellere oplossing nodig, dan kan zuurkoolsap een oplossing bieden. Een klein glaasje is in de meeste gevallen al voldoende.

Diarree en Zwanger

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat je bij diarree zorgt dat je het vocht en zout genoeg aanvult dat je verliest tijdens de dunne ontlasting.

Een gevoel van lusteloosheid en slapte is het gevolg van diarree. Dit kan je voorkomen door water met een O.R.S.-oplossing te drinken. Deze zakjes, verkrijgbaar bij de apotheek, bevatten alle mineralen en suikers die het lichaam verliest bij diarree. Ook frisdranken zonder koolzuur en stevig gezouten bouillon mag men drinken.

Is er sprake van diarree met flinke koorts, bloed in de ontlasting of hevige braakneigingen, dan is het aangewezen een dokter te raadplegen.

kindermountainbike - laptop kopen - trampoline test - haaruitval tegengaan - einmaleins üben - ontspanningsmassage
 webdesign