WWW.DIARREE-STOPPEN.SURFSTAD.NL
DIARREE TIPS - Home - R / REIZEN - REMEDIE - REMMERS - RIJST - RISICOGROEPEN - RODE WIJN - ROKEN

Diarree Stoppen

Reizigersdiarree

Reizigersdiarree ontstaat tijdens of na een reis. Meestal is het milde diarree. Soms met buikkrampen en lichte koorts. Reizigersdiarree ontstaat meestal door besmet eten of drinken. Hoe primitiever de omstandigheden en hoe warmer het klimaat, hoe meer kans op reizigersdiarree. Het is vervelend, maar kan meestal geen kwaad. Kleine kinderen (jonger dan twee jaar) en ouderen (boven de zeventig jaar) kunnen door diarree sneller uitdrogen. Reizigersdiarree met koorts, misselijkheid of overgeven vergroot het uitdrogen.

Hoe kunt u reizigersdiarree voorkomen

Reizigersdiarree gaat meestal vanzelf over. Zorg dat u voldoende drinkt om uitdroging te voorkomen. Bij milde diarree is het drinken van bouillon en vruchtensap meestal voldoende. Bij reizigersdiarree kunt u een speciaal ORS-drankje maken om uitdroging te voorkomen. ORS is een afkorting van het Engelse ‘oral rehydration solution’. Het bevat suikers en zouten die het lichaam nodig heeft om vocht op te nemen en vast te houden.

Meer info op de folder over reizigersdiarree.

Diarree remedie

Wat is de beste remedie om acute en chronische buikloop goed te behandelen? Lees meer over diarree behandelen.

Diarreeremmers

Voor het gebruik van medicijnen als behandeling tegen diarree raadpleeg je best je huisarts. Zo bent u ook op de hoogte van de bijwerkingen van de diarreeremmer.

Diarree rijst / rijstwafel / rijstwater

Rijst bevat magnesium, fosfor en zink. Van alle graansoorten bevat rijst de minste eiwitten. Gekookte rijst en vooral het kookvocht zijn bekende middelen tegen diarree. Wanneer de maag een beetje van slag is, kunt u rijstwater of goed doorgekookte rijst eten. De lichte verteerbaarheid belast de darmen niet. Men krijgt zo toch wat voedingstoffen binnen. Naast rijstwater kunt u ook versgeperst wortelsap of slappe thee drinken.

Buikloop risicogroepen

Jonge kinderen en bejaarden behoren tot de risicogroepen wat betreft diarree, omdat ze een groter risico vertonen voor dehydratie. Vochtverlies kan gevaarlijk zijn. Bij diarree verliest men vocht en zouten (natrium, chloride, kalium en bicarbonaat) zeker als iemand ook koorts heeft of moet braken. Naast kinderen jonger dan 2 jaar en ouderen behoren chronisch zieken ook tot de risicogroepen met verhoogde kans op vochtverlies bij diarree.

Diarree en rode wijn

Chronisch alcoholgebruik zorgt voor vermindering van de resorptiecapaciteit, doordat de darmvlokken beschadigd worden. Samen met een versnelde darmbeweging en een kortere passagetijd is er hierdoor een verhoogde kans op diarree. De buikloop duurt tot de alcohol wordt verwijderd uit het spijsverteringssysteem. Het vervangen van verloren vloeistof en zouten is de belangrijkste behandeling.

Buikloop en roken

Ook teveel roken kan dunne ontlasting veroorzaken. Roken vermindert immers de afweer. Roken stimuleert ook de neiging tot ontlasten door ontspanning. Colitis Ulcerosa, een pijnlijke chronische ontsteking aan de dikke darm die bloederige diarree veroorzaakt, komt echter minder voor bij rokers.

kindermountainbike - laptop kopen - trampoline test - haaruitval tegengaan - einmaleins üben - ontspanningsmassage
 webdesign