WWW.DIARREE-STOPPEN.SURFSTAD.NL
DIARREE TIPS - Home - O / Olijfolie - Ongesteld - Ontbijtkoek - Oorzaken - Ors - Osmotisch - Overgeven

Diarree Stoppen

Diarree en Obstipatie

Diarree en Olijfolie

Diarree kent diverse oorzaken, maar het is een fabeltje dat olijfolie hiervan de oorzaak kan zijn. De oorzaak van reizigersdiarree is meestal meestal besmet water, maar vanouds gaf men olijfolie de schuld.

Diarree en Ongesteld

Diarree en Ontbijtkoek

Oorzaken Diarree

Diarree kent diverse oorzaken. De belangrijkste redenen van buikloop zijn onder andere:

Rotavirus, Norovirus, Adenovirus typen 40/41 en Astrovirus zijn virusinfecties die buikloop veroorzaken.

Ook bepaalde medicijnen kunnen buikloop veroorzaken. Raadpleeg vlug de huisarts bij rode of zwarte bloedstolsels en indien diarree samen gaat met braken.

Tijdens of kort na een kuur met antibiotica treedt vaak een periode van diarree op omdat het medicijn de darmflora heeft veranderd, waardoor diarreeverwekkers zich makkelijker kunnen vermenigvuldigen.

Bij veelvuldig buikloop is het verstandig om meer voedingsvezels te nuttigen door meer aardappelen, groente en fruit te eten en vaker volkoren producten. Te weinig voedingsvezels is een van de oorzaken van diarree welke het meest vaak voorkomt.

Diarree en Opgezette buik

Diarree en Ors

Osmotische Diarree

Er is sprake van osmotische diarree als bepaalde stoffen niet in de bloedbaan kunnen worden opgenomen en in de darm achterblijven. Deze stoffen trekken overmatig veel water aan naar de ontlasting en dit veroorzaakt diarree. Bepaalde voedingsmiddelen (bijvoorbeeld bepaalde fruit- en boonsoorten), hexitolen, sorbitol en mannitol (suikervervanger) kunnen osmotische diarree veroorzaken.

Ook lactasedeficiŽntie kan ook osmotische diarree geven. Lactase is een enzym dat normaal in de dunne darm voorkomt en lactose omzet in glucose en galactose zodat het in het bloed kan worden opgenomen. Wanneer mensen met een lactasedeficiŽntie melk drinken of zuivelproducten eten, wordt de lactose niet omgezet.

Diarree en Overgeven

Lees meer hierover bij diarree en braken.

kindermountainbike - laptop kopen - trampoline test - haaruitval tegengaan - einmaleins Łben - ontspanningsmassage
 webdesign