WWW.DIARREE-STOPPEN.SURFSTAD.NL
DIARREE TIPS - Home - L / Labrador - Lactose - Langdurig - Lever - Loperamide - Lopersdiarree - Luieruitslag

Diarree Stoppen

Diarree Labrador

Bij Labradors komt diarree velevuldig voor omdat ze van alles en nog wat eten. Bovendien kan je Labrador met een virus worden besmet door met andere honden te spelen. Belangrijk bij diarree is te checken of je hond koorts heeft.

Lees meer over diarree labrador.

Diarree Lactose intolerantie

Lactose is een melksuiker die uit n glucose- en n galactosemolecule bestaat. Onze darmen produceren een enzym, lactase genoemd, dat lactose splitst in glucose en galactose. Nu kunnen beiden worden opgenomen via de darmen. Naarmate we ouder worden, produceren we minder lactase. Soms valt de productie helemaal stil. De lactose wordt niet meer afgebroken en blijft als zodanig in de darmen zitten en veroorzaakt symptomen zoals gezwollen buik, winderigheid, buikkrampen en zelfs diarree.

Lees meer over lactose-intolerantie.

Langdurige diarree

Naast acute diarree onderscheiden we ook langdurige diarree. We gebruiken dan meestal de term chronische diarree.

Diarree en Lever

Diarree kent diverse oorzaken. Belangrijk is onderscheid te maken tussen acute en chronische diarree.

Een belangrijk verschijnsel bij leveraandoeningen is geelzucht. De huid en het oogwit hebben een gele kleur. De urine is bruin en de ontlasting bleek. Verder kunt u last hebben van vermoeidheid, slechte eetlust, misselijkheid en braken, koorts, diarree of verstopping, gewichtsafname, buikpijn, jeuk en vochtophoping in de buik.

Langdurige vetdiarree kan voorkomen bij aandoeningen van de galwegen, lever of alvleesklier. Het gaat om een vettige en dunne ontlasting. Vaak blijft de ontlasting drijven in de toiletpot of plakken aan de randen. De ontlasting stinkt meer dan normaal, is wat licht gekleurd met een glanzend aspect. Vaak zijn er ook andere klachten.

Diarree en Laxeermiddelen

Paradoxale diarree of overloopdiarree ontstaat bij verstopping van de darm. Doordat harde ontlasting de darm gedeeltelijk afsluit, passeert alleen waterdunne ontlasting. Dit wordt met laxeermiddelen behandeld.

Diarree en Loperamide

Loperamide remt de bewegingen van de darmen en zorgt voor samentrekking van de anus. De darminhoud blijft daardoor langer in de darmen en wordt compacter. Bovendien worden vocht en zouten beter opgenomen. Het wordt gebruikt bij behandelen van diarree.

Chronische diarree wordt behandeld door de oorzaak aan te pakken. Als dat niet mogelijk is, schrijft de arts soms loperamide voor. Wanneer acute diarree erg lastig is, bijvoorbeeld bij bus- of vliegreizen, kunt u tijdelijk loperamide gebruiken. Geef dit middel niet aan kinderen onder de drie jaar. Kinderen tussen drie en acht jaar mogen loperamide alleen in overleg met een arts gebruiken. Als de diarree gepaard gaat met bloed en slijm in de ontlasting en hoge koorts gebruik dan geen loperamide. En dosis werkt vier tot zes uur.

De belangrijkste bijwerkingen zijn maagdarmklachten, verstopping, sufheid en overgevoeligheid.

Loperamide wordt gebruikt bij reizigersdiarree. Dit krachtige middel legt de darmen stil. Daardoor wordt meer water uit de ontlasting opgenomen in de bloedbaan. De ontlasting wordt dikker.

Lopersdiarree

Lopersdiarree komt door intensieve inspanningen, bij zenuwachtigheid vr de inspanning en door verkeerde voeding.

Bij lopersdiarree ontstaat de buikloop door mechanische stimulatie van de darmwand en veranderingen in het zenuwstelsel door de inspanning. Ben je op reis geweest, dan kan er ook sprake zijn van reizigersdiarree. Doordat sporters meer in verre oorden gaan trainenn, zijn de infecties toegenomen.

Runner's trot of lopersdiarree komt vaak voor tijdens uithoudingswedstrijden. De volgende tips kunnen de risico's op lopersdiarree beperken.

Het dieet tegen lopersdiarree

Diarree en Luieruitslag

Als een baby te lang een luier draagt, veroorzaakt dit luieruitslag. Het contact met urine of ontlasting iriiteert de huid. Hierdoor produceert de huid minder snel vet. Dit maakt de huid extra gevoelig voor irritaties. Diarree is erg hinderlijk voor de babyhuid. Kinderen die tanden krijgen, hebben vaak diarree en luieruitslag.

Houd de billen droog en schoon. Verschoon je kind regelmatig en reinig de billen met lauw water en/of olie- of lotiondoekjes. Laat je baby even in zijn blote billetjes. Gebruik babyzalf. De zalf beschermt de huid tegen urine en ontlasting. Bij beginnende luieruitslag kun je zinkzalf gebruiken. Het beschermt de huid tegen vocht en vermindert de roodheid. Gebruik geen geparfumeerde babydoekjes of zeep.

kindermountainbike - laptop kopen - trampoline test - haaruitval tegengaan - einmaleins ben - ontspanningsmassage
 webdesign