WWW.DIARREE-STOPPEN.SURFSTAD.NL
DIARREE TIPS - Home - E / Eczeem - Egypte - Elektrolyten - Epidemie - Eten

Diarree Stoppen

Diarree en Eczeem

De combinatie van eczeem en diarree komt vaak voor. Het is een allergische reactie. Deze uit zich meestal binnen een paar minuten tot een paar uur na het eten van het allergeen. Bij eczeem of diarree is het mogelijk dat een reactie pas na 24 uur optreedt. Dat maakt het leggen van een verband tussen oorzaak en gevolg soms moeilijk. Probiotica kunnen de darmen rustiger maken.

Diarree en Egypte

In Egypte krijgen de meeste toeristen vroeg of laat last van diarree. Door onhygiŽnisch toestanden, de hitte en de vermoeienissen van het reizen raken de darmen van streek. Wanneer de buikloop na 24 uur niet mindert of gepaard gaat met darmkrampen, koorts en braken, moet je een dokter raadplegen.

In Egypte is er ook kans op besmetting door bilharzia met diarree als gevolg. Bilharzia, ook wel schistosomiasis genoemd, is een wormziekte Ga niet zwemmen of zelfs uw handen wassen in stilstaand of zwak stromend water. Praziquantel wordt gebruikt als behandeling.

Diarree en Elektorlyten

Elektrolyten zijn zouten. Ze komen voor zowel binnen als buiten de lichaamscellen. Als de balans wordt verstoord, kunnen de organen niet normaal functioneren. Buiten de lichaamscellen zijn de belangrijkste elektrolyten natrium, chloride en bicarbonaat. In de cellen zijn dit kalium, calcium, en magnesium. Verstoring van de elektrolytenbalans kan worden voorkomen door evenveel water en zouten op te nemen als er afgescheiden worden. Wanneer een patiŽnt water en zouten verliest bij braken, diarree of overmatige urinevorming, kan een aanvulling met ORS een verstoring van de elektrolytenbalans voorkomen. ORS is een oplossing van elektrolyten en suiker in dezelfde verhouding als in het lichaam normaal aanwezig is.

Diarree en Epidemie

Om een diarree-epidemie te beperken is een goede hygiŽne en met name toilethygiŽne enorm belangrijk. Het Norovirus veroorzaakt wereldwijd ongeveer eenderde van de diarree-epidemieŽn.

Diarree en Eten

Wat is een geschikt dieet in geval van diarree? Best tijdelijk geen melk of melkproducten gebruiken. Het enzym dat melkproducten verteert, ontbreekt tijdens perioden van diarree. Zuivelproducten verergeren de buikloop alleen maar.

Wat mag men wel blijven eten: vetvrije gerechten, vis, kip, beschuiten, magere yoghurt, platte kass, rijst, gekookte wortelen, appelen en bananen.

Het belangrijkste is niet het eten, maar extra drinken. De voorkeur gaat naar mineraalwater (niet-bruisend), slappe thee of groentebouillon. Melk kan worden vervangen door sojamelk. Het drinken van alcohol, appelsap of cola wordt sterk afgeraden.

Bijna alle gevallen van acute diarree kunnen met dieet alleen behandeld worden. Dus zonder medicatie!

Lees meer over dieet bij diarree.

kindermountainbike - laptop kopen - trampoline test - haaruitval tegengaan - einmaleins Łben - ontspanningsmassage
 webdesign