WWW.DIARREE-STOPPEN.SURFSTAD.NL
DIARREE TIPS - Home - A / Aambeien - Acuut - Alcohol - Antibiotica - Anticonceptiepil - Appelsap

Diarree Stoppen

Diarree en Aambeien

Aambeien zijn opgezette bloedvaatjes in een kluwen in het kanaal voor de anus. Als dit is uitgezakt, spreken we van uitwendige aambeien. Door veelvuldige en met kracht passerende ontlasting kunnen de bloedvaatjes beschadigen. Diarree kan hierdoor het ontstaan van aambeien bevorderen.

Acute diarree

Acute diarree keent een bruusk begin, maar duurt niet lang. Duurt ze langer dan vier dagen, dan raadpleeg je best een dokter. Acute diarree is een plotseling optredende afwijking van het gewone ontlastingspatroon, waarbij de ontlasting brijig tot waterig is en de persoon meer en vaker ontlasting kwijt raakt dan normaal. Als het langer duurt dan twee weken, spreken we van chronische diarree.

Acute diarree wordt meestal veroorzaakt door bacteriŽle of virale infecties:

Hoewel acute diarree geen echte bedreiging voor de gezondheid vormt, kan het uw dagelijkse werkzaamheden grondig in de war brengen. Neem zo vlug mogelijk de oorzaken weg van acute diarree: vermijd stress, wees voorzichtig met alcohol, beperk vet en kruiden tot een minimum en beewaar voedsel op een hygiŽnische manier (vooral koel bewaren van gerechten met rauwe eieren).

Buikloop en Alcohol

Teveel alcohol zorgt voor diarree. In de dunne darm zorgt chronisch alcoholgebruik voor vermindering van de opname, doordat de darmvlokken beschadigd worden. Samen met een versnelde darmbeweging en een kortere passagetijd is er kans op diarree. Het gevolg is een slechtere voedingstoestand en vermagering. De diarree duurt gewoonlijk verscheidene uren tot de alcohol wordt verwijderd uit het spijsverteringssysteem. In veel gevallen van diarree is het vervangen van verloren vloeistof en zouten de enige nodig behandeling.

Diarree en Antibiotica

Diarree is een vaak voorkomende bijwerking van antibiotica. Buikloop treedt frequent op bij een behandeling met antibiotica. Naar schatting 5 tot 30% van de volwassenen en 11 tot 40% van de kinderen. Deze kan tot wel acht weken na het beŽindigen van de behandeling duren. Een breedspectrum antibioticum geeft meer risico op het ontstaan van antibioticageassocieerde diarree. Een supplement met probiotica in aangepaste hoeveelheden beperkt het risico op diarree bij personen die een antibioticakuur volgen.

Buikloop en Anticonceptiepil

Als u binnen drie uur na het innemen van de anticonceptiepil moet overgeven of waterdunne diarree krijgt, is het niet zeker of de anticonceptie werkt. Het kan zijn dat de anticonceptiepil nog niet (helemaal) in het lichaam is opgenomen en u de rest kwijt bent geraakt via braken of diarree. Neem enkele uren later een nieuwe anticonceptiepil in uit een reservestrip. Wacht daar liefst mee tot de misselijkheid wat is afgenomen. Hebt u een meerfasenpil met verschillend gekleurde pillen in een strip, neem dan dezelfde kleur uit een reservestrip. Als u de pil al langere tijd (langer dan 1 maand) gebruikt, is het ook mogelijk ťťn pil over te slaan en de volgende dag verder te gaan met de pilstrip. Als u 36 uur na de vorige pil nog moet braken of nog dunne diarree raadpleeg dan een arts.

Het 1% zwangerschappen dat ondanks pilgebruik voorkomt, wordt voornamelijk toegeschreven aan het vergeten van de pilinname of dat de vrouw na de inname heeft overgegeven. Diarree speelt vrijwel nooit een rol.

Bij diarree worden de werkzame stoffen van de anticonceptiepil niet voldoende door het lichaam opgenomen. Bij diarree moet je dan ook altijd een week lang een extra voorbehoedsmiddel gebruiken, zoals een condoom. Ook het diarreeremmende norit en antibiotica kunnen de werking van de pil verminderen.

Diarree en Appelsap

Appelsap is een populaire drankje met een gezond imago maar overdaad schaadt. Appelsapdiarree is een bekend fenomeen bij kinderartsen. Appelsap bevat veel sorbitol, dat voor kleine kinderen onverteerbaar is. Bovendien worden enzympreparaten toegevoegd aan appelsap die ook buikloop veroorzaken. Geeft uw peuter dus liever water, thee, soep of melk bij peuterdiarree. Volle melk, omdat vetten de doorgang van het voedsel vertragen en zo diarree tegengaan.

kindermountainbike - laptop kopen - trampoline test - haaruitval tegengaan - einmaleins Łben - ontspanningsmassage
 webdesign